Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2010 09:58 - 3:2! България мечтае с Левски
Автор: 24fun Категория: Спорт   
Прочетен: 712 Коментари: 0 Гласове:
1



 
image

Велик Левски взе първа победа в груповата фаза на Лига Европа. Сините измъкнаха 3:2 от Гент в драма на стадион "Георги Аспарухов". Гостите на два пъти повеждаха, но момчетата на Ясен Петров показаха характер. Головете за големия успех вкараха Жоазиньо, Дембеле и Грийн. За гостите точни бяха Азофайфа и Шулер. 25 000 зрители полудяха от радост на Герена. Те също бяха големи. След победата над белгийците сините оглавиха групата. В другия мач Спортинг победи Лил с 2:1, но е втори заради по-лоша голова разлика. Следващият мач на сините е точно в Лисабон.
Напрежението преди първия мач от Лига Европа оказа своето влияние и Левски започна сковано. Още във 2-ата минута дойде първата опасност пред Петков. Азофайфа стреля от фаул, но право в ръцете на вратаря. Сините започнаха по-прибрано и търсеха с дълги пасове мощния Гара Дембеле. На няколко пъти звездата на сините нахлу в наказателното поле на Гент, но не успя да овладее топката. В 10-ата минута Левски отправи първия си удар във вратата на съперника. Младенов се освободи на фланга и шутира по диагонала, но Йоргашевич спаси. Малко по-късно Жоазиньо шутира от 20 метра, но топката премина до дясната греда. В 23-ата минута Генк откри резултата и смълча Герена. Азофайфа бе оставен сам в средата на терена, напредна и с нисък далечен удар изненада Петков за 0:1. Вратарят на Левски допусна поредната си груба грешка. Сините опитаха да отвърнат на удара и тръгнаха в атака. Опасен удар на Дембеле с глава мина малко над вратата. В 43-ата минута сините все пак ликуваха след феноменален гол на Жоазиньо. Мощен шут на бразилеца от 25 метра не остави шанс на Йоргашевич и резултатът бе изравнен.
Второто полувреме започна кошмарно за Левски. С разбъркване от корнер никой в синьо не се намери да изчисти топката и Шулер от 2 метра вкара втори гол за Гент. Пак след корнер защитниците пред Петков увиснаха и Уилс можеше да вкара трети гол, но стреля неточно. Левски обаче не се предаде и отново се върна в мача. Гара Дембеле най-накрая се пребори с коравите защитници на Гент и пусна топката покрай Йоргашевич за 2:2. Неуморимият нападател замалко да обърне резултата, но ударът му този път бе спасен. В ответната атака сантиметри не достигнаха на Смолдерс отново да разстреля Петков отдалече. Левски все пак стигна до драматичен обрат 8 минути преди края на мача. Жоазиньо центрира отдясно от фаул, Сержиньо Грийн отклони топката, тя се оплете в мрежата на Йоргачевич. До края Левски удържа преднината си и хвърли в екстаз близо 25-те хиляди на Герена.


Тагове:   България,   победа,   мечтае,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: 24fun
Категория: Забавление
Прочетен: 47827
Постинги: 15
Коментари: 6
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031